Răspunsul ministrului Finanțelor la solicitarea CPR Moldova: Ong-urile nu au dreptul să ceară informații

  • 07 Mai 2018 11:02
Răspunsul ministrului Finanțelor la solicitarea CPR Moldova: Ong-urile nu au dreptul să ceară informații

Ministerul Finanțelor susține că nu va oferi Centrului de Politici și Reforme (CPR Moldova) informații referitor la o scrisoare a Directoratului General pentru Relații Economice și Financiare, deoarece organizația nu ar avea dreptul să ceară acest lucru.

Solicitarea CPR Moldova către Ministerul Finanțelor a fost adresată în contextul în care ministrul Octavian Armașu a declarat că R. Moldova va primi asistența financiață din partea UE în valoare de 100 milioane de euro. Oficialul și-a argumentat convingerea prin faptul că există o scrisoare din partea Directoratului General pentru Relații Economice și Financiare în care este apreciată activitatea autorităților în vederea îndpelinirii tuturor condițiilor din Acordul semnat de R. Moldova și UE. Astfel, CPR Moldova a cerut o copie a scrisorii repsective. 

Într-un răspuns oferit organizației, Octavian Armașu s-a reverit la Legea cu privire la accesul la informație prin care dreptul de a face astfel de cereri le revine cetățenilor din R. Moldova și din străinătate, iar CPR Moldova „nu deține calitatea de solicitant al informației”. În același timp, ministrul susține că cererea respectivă trebuie adresată autorului scrisorii, adică Directoratului General pentru Relații Economice și Financiare. 

CPR Moldova califică răspunsul oficial al ministrului Octavian Armașu „drept o tentativă periculoasă de interpretare abuzivă a legislației, cu scopul tergiversării unui răspuns pe care instituțiile statului sunt obligate prin lege să îl ofere”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău