Răspunsul lui Constantin Oboroc la invitația de a candida la funcția de președinte

  • 04 Septembrie 2020 13:19
Răspunsul lui Constantin Oboroc la invitația de a candida la funcția de președinte

După ce reprezentanții unui grup civic l-au îndemnat să-și înainteze candidatura la funcția de președinte al țării, fostul deputat și fostul vicepremier, Constantin Oboroc, vine cu un răspuns.

Mai exact, Constantin Oboroc, care a fost și consilierul primului președinte al Republicii Moldova, spune că situația în care s-a ajuns astăzi este una complicată, însă soluții există și el este gata să vină cu ele, în calitate de candidat independent la prezidențiale.  

Într-o conferință de presă la IPN, Constantin Oboroc a declarat că astăzi lumea înțelege ceea ce se întâmplă în țară și anume înțelege situația complicată în care s-a ajuns. Având în spate experiența și lucrurile trăite, situațiile complicate, din care a ieșit, Constantin Oboroc spune că este gata să vină cu soluții. „Vreau să vă spun cu toată încrederea: există soluții și pentru situația în care ne-am pomenit noi. Tocmai de asta mi-am dat acordul și tocmai de asta eu voi candida la funcția de președinte al republicii, independent”, a notat fostul vicepremier.

Acesta spune că nu vine să candideze ca să ajungă în această funcție și să exercite doar obligațiunile mai mult onorifice ale președintelui țării, care are foarte puține pârghii ca să influențeze direct viața cetățenilor, ci pentru a iniția acțiuni concrete. „Acțiuni exacte și concrete, ca noi să ne ridicăm din genunchi, ca noi să ne simțim oameni și să nu ne mai simțim ca niște cârlani vânduți, cumpărați, trădați, mințiți, așa cum suntem astăzi”, susține Constantin Oboroc.

„Dacă am ajuns ca președintele republicii să anunțe prețul la zi cu care se vinde și se cumpără un deputat în Parlament, dacă am ajuns că deputatul intră în Parlament sub o culoare politică și iese de acolo curcubeu, atunci de ce ar trebui să ne mire ce vorbesc oamenii despre asta”, a mai spus Constantin Oboroc.

Potrivit lui, Republica Moldova s-a făcut de râs în toată lumea. Nici până astăzi nu au fost identificați autorii furtului miliardului, banii nu au fost întorși și nu este răspuns cum totul s-a putut întâmpla. În opinia sa, cel din funcția de președinte trebuia să vină cu răspunsurile la aceste întrebări. „Nu a făcut-o sau pentru că nu-l duce capul sau este „cu pufușor pe botișor”. În loc să vedem și să auzim răspuns la această întrebarea fundamentală pentru societate, noi am văzut cum președintele republicii se întâlnește prin baruri, prin restaurante cu oligarhii, unde foșnesc săcușorii cu parale”, a precizat Constantin Oboroc.

El a mai spus că aceste alegeri sunt o șansă pentru a întoarce o pagină nouă în istoria țării, printr-un vot masiv, conștient și puternic, pentru a instaura în stat o democrație veritabilă.

Recent, un grup civic a lansat un apel către Constantin Oboroc, îndemnându-l să-și înainteze candidatura și să depună actele la Comisia Electorală Centrală. Potrivit lor, la funcția de președinte trebuie să fie înaintat un candidat fără de apartenență la vreun partid și care să reprezinte și segmentul de dreapta și de centru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău