Răspunsul Kievului la amenințările Moscovei privind furnizarea de arme în Donbas

  • 04 August 2020 09:38
Răspunsul Kievului la amenințările Moscovei privind furnizarea de arme în Donbas

Ministrul ucrainean al apărării, Andri Taran, a declarat că amenințările Federației Ruse privind furnizarea de arme în Donbas reprezintă dovezi clare ale unei agresiuni armate directe și ale susținerii acordate teroriștilor.

Demnitarul ucrainean a făcut această declarație după ce parlamentarul rus, Leonid Kalașnikov, președintele Comisiei pentru relația cu CSI din Duma de Stat de la Moscova, a avertizat că Rusia va furniza arme în Donbas, dacă Statele Unite vor acorda asistență militară Ucrainei. Potrivit ministrului de la Kiev, sunt șapte ani de când Rusia desfășoară un război împotriva Ucrainei și, în tot acest timp, în Donbas a ajuns o cantitate mare de arme.

"Este vorba despre 480 de tancuri, peste 900 de vehicule blindate, aproximativ 450 de tunuri și obuziere, circa 300 de mortiere, 210 sisteme de lansare de rachete, aproximativ 700 de echipamente de apărare aeriană, circa 450 de arme anti-tanc. Rusia folosește toate aceste arme în ostilități împotriva Ucrainei. Armele rusești au fost aduse în Ucraina printr-un segment necontrolat al frontierei statului nostru" - a explicat ministrul ucrainean al apărării.

Totodată, demnitarul a subliniat că aceste arme și echipamente militare sunt utilizate nu numai împotriva armatei ucrainene, ci și împotriva populației civile din Donbas. "Prin urmare, dacă Rusia vrea să furnizeze și mai multe arme, atunci aceasta este o dovadă clară a unei agresiuni armate directe și a susținerii la nivel de stat a unor activități teroriste" - a mai declarat ministrul. În ceea ce privește ajutorul militar străin acordat Ucrainei, Taran a precizat că partea ucraineană primește acest ajutor în cadrul tratatelor internaționale.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău