”Rapsodii de primăvară” la Casa Limbii Române din Chișinău

  • 18 Aprilie 2016 17:53
”Rapsodii de primăvară” la Casa Limbii Române din Chișinău

Expoziția ”Rapsodii de primăvară” a fost vernisată la Casa Limbii Române ”Nichita Stănescu” din Chișinău.

Expoziția pictoriței Natalia Poian-Ciornaia va putea fi vizitată până la mijlocul lunii mai.

Sediul Casei Limbii Române ”Nichita Stănescu”din Chișinău s-a umplut de flori, odată cu venirea primăverii. Zeci de peisaje, semnate de artista Natalia Poian-Ciornaia, cuprinse într-o expoziție numită simbolic ”Rapsodii de Primăvară” vor putea fi admirate până la mijlocul lunii viitoare. Picturile combină manifestări din domeniul artelor plastice și teatrale, ale literaturii, după cum a menționat doctorul în studiul artelor, Natalia Procop.

Criticul de artă Eleonora Sâdnic:

”Fiecare lucrare are concepția sa, soluția sa cromatică diferită, toate acestea fiind în dependență și de dispoziția autorului. Genericul ”Rapsodii de primăvară” este justificat. Ea a revărsat în aceste pânze toată bogăția aceasta a primăverii, florilor și a ales nuanțele cele mai rafinate.”


Artistul plastic, Alexei Colâbneac, despre opera artistului plastic Natalia Poian-Ciornaia:

”Natalia este un artist plastic profesionist. Mânuiește cu aceeași dibăcie penelul, creionul, materialele moderne în domeniul artelor plastice decorative. Pictura dânsei nu se rezumă doar la decorativ. Ea încarcă aceste pânze cu conținut, folosind un anumit obiect real, concret, îl aduce la o generalizare filosofică.”

Natalia Poian-Ciornaia, a studiat acum doi ani, cursuri de limba română organizate la Casa Limbii Române iar din dragoste pentru cultura și limba română, organizează periodic expoziții în acest spațiu.

„Fiecare expoziție este o sărbătoare pentru noi, artiștii. Am numit această expoziție ”Rapsodii de primăvară” pentru că primăvara este anotimpul care trezește totul la viață, - natura dar și omul”, a mărturisit Natalia Poian-Ciornaia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău