Raportul alcătuit de Boris Nemțov: „Putin. Război”

  • 12 Mai 2015 18:30
Raportul alcătuit de Boris Nemțov: „Putin. Război”

Cel puțin 220 de soldați ruși și-au pierdut viața în conflictul din Estul Ucrainei, potrivit unui raport publicat de un grup de activiști de opoziție din Rusia, privind implicarea militarilor ruși în luptele din Donbass.

Raportul a fost inițial alcătuit de omul politic de opoziție Boris Nemțov, care a fost împușcat mortal în luna februarie.

Raportul numit "Putin. Război", oferă detalii privind decesul a 150 de soldați ruși în timpul luptelor de la Ilovaisk, regiunea Donețk, din luna august 2014. Alți 70 de soldați ruși au murit în luptele pentru orașul Debalțeve, care se află sub controlul rebelilor din luna februarie, după semnarea acordului de la Minsk.

Datele au fost luate inclusiv de la rudele militarilor decedați. În februarie, reprezentanții rudelor militarilor decedați au apelat pentru sprijin la Boris Nemțov, deoarece nu puteau obține despăgubiri. 

Rusia neagă acuzațiile conform cărora ar fi trimis trupe și armament pentru a susține rebelii din estul Ucrainei. Autorii raportului susțin că Vladimir Putin a avut nevoie de anexarea Crimeii și războiul din Donbass pentru a-și crește popularitatea în interiorul țării.

Aproximativ 53 de miliarde de ruble s-au cheltuit din bugetul de stat al Rusiei pentru primele 10 luni de război în Donbass, potrivit raportului. 21 de miliarde de ruble au fost necesare pentru menținerea în luptă a unui număr de 6.000 de voluntari, 25 de miliarde de ruble pentru 30.000 de membri al milițiilor locale din Donbas, 7 miliarde de ruble pentru exploatarea, întreținerea și repararea echipamentelor militare. După anexarea Crimeii de către Rusia, cetățenii ruși au pierdut 2 trilioane de ruble din banii pentru salarii și 750 de miliarde de ruble din propriile economii. (Surse: Transmedia, Rador).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău