Raportorul Parlamentului European pentru R.Moldova, Dragoș Tudorache: Observ că Igor Dodon e deja în campanie electorală. Și că alege diplomații europeni și Bruxelles-ul ca țintă politică

  • 19 Februarie 2020 14:32
Raportorul Parlamentului European pentru R.Moldova, Dragoș Tudorache: Observ că Igor Dodon e deja în campanie electorală. Și că alege diplomații europeni și Bruxelles-ul ca țintă politică

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Dragoș Tudorache, observă că președintele Igor Dodon este deja în campanie electorală și că alege diplomații europeni și Bruxelles-ul ca țintă politică.

„Ca raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, nu pot decât să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa și dorința ei autentică de a ajuta Moldova ca muniție electorală. Nu e cinstit, nu e justificat, nu e înțelept și nu servește cetățenilor moldoveni”, a scris Dragoș Tudorache pe Facebook. 

Reprezentantul Parlamentului European a reiterat mesajul că nu există nicio dorință sau intenție de izolare din partea Bruxelles-ului la adresa Chișinăului. „Există doar așteptări îndreptățite, care au apărut în urma unor angajamente ale factorului politic de la Chișinău și care sunt reamintite în contextul unor acțiuni fie neimplementate, fie neexplicate și, ca urmare, de neînțeles pentru partenerii politici ai Republicii Moldova. Dacă politicienii moldoveni își doresc cu adevărat o apropiere de construcția europeană, tot ce au de făcut este să își respecte propriile angajamente. Lucurile sunt atât de simple, nici mai mult, nici mai puțin. Iar aceste așteptări de la politicienii moldoveni există pentru simplul fapt că suntem extrem de preocupați de bunul mers al Republicii Moldova și de îmbunătățirea condițiilor economice și sociale pentru cetățenii moldoveni. Acesta este punctul central al politicii europene față de Moldova și orice altă abordare nu face decât să distragă atenția de la ceea ce contează. Așa că aștept de la domnul Dodon o confirmare neechivocă a parcursului european al Republicii Moldova, tradusă în reforme clare și asumate. Aștept de la politicienii moldoveni să nu mai dea interpretări negative relațiilor dintre Chișinău și restul statelor europene. E timpul responsabilității și al asumării unui viitor european pentru Moldova”, a conchis Dragoș Tudorache.

Amintim că Igor Dodon a acuzat recent unii ambasadori europeni acreditați în R.Moldova că ar bloca relația Guvernului Chicu cu Bruxelles-ul și că ar susține partidele de opoziție, Platforma DA și Partidul „Acțiune și Solidaritate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău