RAPORT | Numărul actelor xenofobe și antisemite a crescut în 2018 cu aproape 20 %

  • 14 Mai 2019 18:20
RAPORT | Numărul actelor xenofobe și antisemite a crescut în 2018 cu aproape 20 %

Numărul infracțiunilor cu caracter xenofob și antisemit a crescut în Germania cu aproape 20 % în 2018, comparativ cu anul precedent, potrivit ultimelor cifre ale Ministerului german de Interne publicate marți, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Într-un raport, ministerul arată că 7.701 acte xenofobe au fost înregistrate anul trecut, o creștere cu 19,7 % față de 2017. Actele antisemite au fost de 1.799, o creștere similară.

Aproape 90 % dintre autorii lor provin din medii de extrema dreaptă, a precizat ministrul german de interne, conservatorul Horst Seehofer, într-o conferință de presă.

În pofida a decenii de căință pentru Holocaust, Germania nu face excepție în Europa, unde, la fel ca în Franța, sunt răspândite atacurile împotriva evreilor.

Ministrul german de externe, social-democratul Heiko Maas, și-a exprimat din nou îngrijorarea marți. Antisemitismul ''nu este un produs de import'', a avertizat Maas, în timp ce migranții originari din țări arabe au fost desemnați adesea ca fiind în parte responsabili de creșterea numărului atacurilor împotriva evreilor.

Între 2015 și 2016, în Germania au sosit peste un milion de migranți din Siria, Afganistan și Irak. ''Multora dintre cei care au venit la noi li s-au inoculat de foarte tineri clișee antisemite'', a afirmat Maas în cadrul inaugurării unei rețele europene de luptă împotriva antisemitismului.AGERPRES/(AS - autor: Angela Sârbu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău