RAPORT CJI | Multe posturi de televiziune continuă să favorizeze anumiți concurenți electorali în detrimentul altora

  • 03 Octombrie 2019 13:27
RAPORT CJI | Multe posturi de televiziune continuă să favorizeze anumiți concurenți electorali în detrimentul altora

Posturile de televiziune au manifestat un comportament mai echilibrat, la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale, decât în campania pentru parlamentare, constată primul raport de monitorizare prezentat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Totuși, multe posturi de televiziune continuă să favorizeze anumiți concurenți electorali în detrimentul altora.

Centrul pentru Jurnalism Independent a monitorizat principalele buletine de știri difuzate șa 10 posturi de televiziune, începând cu 20 septembrie. Instituția a constatat că unele posturi de televiziune au favorizat unii concurenți electorali și i-au defavorizat pe alții, dar, în general, cel puțin în prima săptămână de campanie, au avut un comportament mai corect în comparație cu alegerile parlamentare din luna februarie, a menționat directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu.

CJI va transmite raportul de monitorizare și Consiliului Audiovizualului și va prezenta următorul raport peste o săptămână.

Amintim că în această campanie Consiliul Audiovizualului va monitoriza doar șase posturi de radio și TV, dintre care patru publice, ceea ce a provocat critici din partea experților din domeniu. Consiliul Audiovizualului a precizat că a redus numărul de posturi monitorizate în campanie deoarece a scăzut și numărul de radiodifuzori naționali.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău