RAPORT | Circa o treime dintre utilizatorii de Internet nu știu cum își pot proteja viața privată în online

  • 17 Mai 2019 10:38
RAPORT | Circa o treime dintre utilizatorii de Internet nu știu cum își pot proteja viața privată în online

Un utilizator din trei (32,3%) nu știe cum își poate proteja viața personală în mediul online, în condițiile în care 89,3% dintre persoane intră pe internet de mai multe ori pe zi, reiese dintr-un studiu publicat, vineri, de Kaspersky Lab,scrie Agerpres.

Conform analizei, aproape 17% dintre respondenți au văzut informații private despre ei înșiși sau despre membrii familiei, care nu ar fi trebuit să ajungă în domeniul public. Această cifră se ridică la aproape un sfert (22,3%) în rândul persoanelor care au copii cu vârste de până în 18 ani.

"Eforturile inutile de a deveni mai puțin vizibili pe Internet conduc la o stare denumită 'extenuare cauzată de datele private'. Această extenuare este legată de existența unei presiuni constante, cu senzația permanentă că există terți care profită de informațiile tale personale, orice rezistență fiind inutilă", se menționează în concluziile raportului.

În plus, aproape o treime (32,3%) dintre respondenți nu știu cum își pot proteja complet viața privată online, iar 13% și-au pierdut interesul pentru modul în care își pot îmbunătăți protecția datelor personale.

De asemenea, o cincime (19%) dintre participanții la studiu nu fac eforturi suplimentare, cum ar fi ștergerea periodică a istoricului de navigare sau utilizarea de accesorii speciale pentru a bloca funcțiile de urmărire online, pentru a-și asigura confidențialitatea în timp ce navighează pe Internet de pe dispozitivele lor.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securității cibernetice, prezentă pe piață de peste 21 de ani. Compania protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum și 270.000 de companii client.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău