Raport al Forțelor Armate ale Ucrainei privind invazia rusă: "Unitățile și subunitățile invadatorilor sunt demoralizate”

  • 05 Martie 2022 08:47
Raport al Forțelor Armate ale Ucrainei privind invazia rusă:

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat, sâmbătă dimineața, un nou raport cu privire la invazia rusă, în care subliniază că trupele ucrainene și subunitățile forțelor de securitate și apărare duc bătălii intense pentru eliberarea orașelor ocupate sau încercuite de invadatorii ruși.

"Unitățile și subunitățile invadatorilor sunt demoralizate, soldații și ofițerii armatei de ocupație continuă să se predea, să fugă, abandonându-și armele și echipamentul pe pământul ucrainean. Acțiuni de luptă foarte active sunt întreprinse nu doar de unitățile noastre armate, ci și de oameni de rând neînarmați, provocându-i ocupantului o înfrângere psihologică" - a remarcat Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina. În același timp, subliniază armata, înfruntând o rezistență constantă, trupele ruse continuă să atace populația civilă, lansând rachete și bombe asupra infrastructurii critice și clădirilor rezidențiale, spitalelor și grădinițelor.

"Nu renunță la încercările de a crea imaginea unui 'blitzkrieg' de eliberare în propriul spațiu informațional, continuă să răspândească minciuni în mass-media subordonate, iau măsuri pentru a ascunde pierderile de personal și echipamente prin blocarea accesului populației la informații veridice și obiective" - a mai menționat conducerea militară ucraineană. Statul Major asigură că ucrainenii luptă intens cu trupele de ocupație.

"Din păcate, încă nu putem povesti despre toate succesele noastre, pentru a nu ne perturba planurile, dar toate vor deveni cunoscute la timpul lor" - a conchis conducerea militară ucraineană. În perioada 24 februarie - 4 martie, trupele ruse au pierdut în războiul din Ucraina 251 de tancuri, 37 de elicoptere și 33 de avioane. Numărul soldaților ruși uciși de armata ucraineană a ajuns la 9.166.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău