Rămășițele unui schior, descoperite după aproape patru decenii în Rocky Mountain National Park

  • 05 Noiembrie 2021 12:59
Rămășițele unui schior, descoperite după aproape patru decenii în Rocky Mountain National Park

Autoritățile din SUA sunt de părere că au găsit rămășițele unui bărbat german de 27 de ani care a dispărut în Rocky Mountain National Park în urmă cu aproape patru decenii. Rudi Moder a dispărut în urmă cu 38 de ani. El plecase într-un tur de ski de două-trei zile în februarie 1983. A fost dat dispărut șase zile mai târziu.

La momentul dispariției, ninsoarea din regiune a împiedicat căutările, echipele de intervenție găsind doar un adăpost sub zăpadă cu sacul de dormit, echipamentul și proviziile celui dispărut. Căutările ulterioare au rămas fără niciun rezultat, scrie digi24.ro.

În august 2020, un excursionist a dat peste oase umane aduse de o avalanșă, a precizat joi într-un comunicat ofițerul pentru afaceri publice al parcului, Kyle Patterson.

Polițiștii au început atunci o investigație, însă un incendiu a oprit verificările, după care a venit zăpada.

Imediat ce au putut reveni în parc, polițiștii au descoperit schiurile, bețele de schi, clăparii și alte lucruri personale care ar fi putut aparține bărbatului dispărut, a spus Patterson, citat de Agerpres.

Au fost folosite informații dentare pentru a confirma identitatea rămășițelor, însă rezultatele au fost neconcludente, a mai declarat el.

"Autoritățile au lucrat intensiv cu guvernul german pentru repatriere, notificarea familiei și analiza informațiilor dentare", a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău