Radio Patrin, platforma care promovează drepturile femeilor rome, acum și într-o aplicație mobilă

  • 15 Octombrie 2018 15:27
Radio Patrin, platforma care promovează drepturile femeilor rome, acum și într-o aplicație mobilă

A fost lansată oficial aplicația mobilă a postului online Radio Patrin, platforma care vine să promoveze drepturile femeilor rome, încurajează activismul civic și liderismul în rândul reprezentanților acestei comunități.

Potrivit Victorina Luca, fondatoarea Radio Patrin, aplicația mobilă a postului Radio Patrin este gândită în special pentru tineretul de etnie romă și pentru activiștii civici. De când a fost lansat postul de radio, din anul 2016 a crescut numărul de tineri romi care s-au implicat în viața comunității. Audiența zilnică a postului înregistrează circa 7000 de ascultători.

Elena Sârbu redactor-șef  la Radio Patrin, a menționat că subiectele abordate în emisiuni vin să încurajeze în special femeile rome să se implice în treburile comunității. Ea spune că femeile rome sunt ignorate de partidele politice și de politicieni. Din acest motiv, au șanse mai mici să obțină o funcție publică.

Eugenia Iurco, manager de țară a Rețelei femeilor pentru democrație, a afirmat că Radio Patrin promovează liderismului în rândul femeilor rome. „Ne propunem ca la alegerile atât locale, cât și parlamentare să avem cât mai multe femei rome care să candideze”.

Aceasta s-a referit la date statistice care arată că rata de alfabetizare în rândul femeilor rome cu vârsta între 16-24 ani este cu 28% mai mică decât în cazul femeilor de alte etnii.

Paltforma radio își propune diminuarea stereotipurilor care există în societate față de comunitatea romă și difuzează, pe lângă programele sociale, diverse genuri de muzică: romani tradițională veche, cât și muzică nouă.

Aplicația poate fi descărcată de pe Google Play și este activă doar pentru dispozitivele cu sistem de operare android. Postul de radio poate fi ascultat și de la calculator, accesând site-ul www.radiopatrin.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău