Radio Europa Liberă revine în România și Bulgaria. Ziariștii sunt îngrijorați din cauza dezinformării

  • 19 Iulie 2018 11:08
Radio Europa Liberă revine în România și Bulgaria. Ziariștii sunt îngrijorați din cauza dezinformării

Un comunicat de presă de la Washington, transmis miercuri seară, anunță planuri ale companiei Radio Europa Liberă/Radio Libertatea de a lansa noi servicii de știri în România și Bulgaria în scopul consolidării peisajului mediatic din cele două țări, anunță postul de radio în ediția electronică.

„Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”, afirmă Thomas Kent, președintele companiei REL/RL.

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea va începe să transmită, începînd din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false.

Radio Europa Liberă și Radio Liberty au fost înființate în timpul Războiului Rece pentru combaterea comunismului. După ce și-a închis activitatea în România în august 2008, postul de radio finanțat de Congresul Statelor Unite a continuat să emită în Moldova și regiunea Transnistria, dar și în alte zeci de țări din Europa de Est, Balcani și Orientul Mijlociu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău