Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie

  • 04 August 2021 14:59
Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie

Două rachete lansate din Liban au lovit miercuri Israelul, iar armata israeliană a tras focuri de artilerie asupra teritoriului libanez ca răspuns la atac. Serviciul de ambulanță israelian Magen David Adom (MDA) a informat că a tratat patru israelieni pentru șoc, dar nimeni nu a fost rănit fizic de explozii de partea israeliană a frontierei. MDA a postat o fotografie pe Twitter în care se vede fum ridicându-se de pe un câmp, relatează TPS.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că trei rachete au fost lansate din Liban, dintre care una a căzut la mică distanță de granița israeliană, iar celelalte două au explodat în spații deschise în interiorul Israelului, provocând incendii mari de vegetație. Martori oculari din Liban au raportat, de asemenea, că mai multe rachete au fost lansate spre Israel. Armata israeliană a răspuns cu focuri de artilerie asupra satului Al-Hiam din sudul Libanului, de unde au fost lansate rachetele.

Sirenele care avertizează în legătură cu un atac cu rachete au sunat în mai multe localități israeliene, inclusiv în orașul Kiryat Shmona, în apropiere de frontiera cu Libanul. Orașul a deschis adăposturile publice împotriva bombelor, dar a subliniat că nu există alte orientări speciale.

Ministrul apărării Benny Gantz și-a întrerupt ședința de informare a diplomaților străini cu privire la atacul asupra unei nave din Golful Oman de săptămâna trecută, atribuit Iranului, pentru a se consulta cu premierul Naftali Bennett și cu șeful Statului Major, Aviv Kochavi.

Granița a fost în mare parte liniștită de când Israelul a purtat un război în 2006 împotriva gherilelor Hezbollah, care controlează sudul Libanului și lansează rachete. Dar mici facțiuni palestiniene din Liban au tras sporadic asupra Israelului în trecut, iar două rachete au fost lansate asupra Israelului la 20 iulie, fără a provoca pagube sau răniți. Israelul a răspuns la acel incident cu foc de artilerie, amintește Reuters.

Aceste incidente au fost până acum de mică amploare și, prin urmare, se presupune că sunt opera unor organizații teroriste mici, și nu a Hezbollah. Cu toate acestea, experții militari estimează că Iranul se află în spatele deciziei de a efectua aceste atacuri și că Israelul se îndreaptă spre o situație periculoasă în care se confruntă cu atacuri periodice în nord, scrie TPS.

Israelul și Libanul se află oficial în război și de-a lungul graniței se înregistrează tensiuni recurente între armata israeliană și mișcarea libaneză Hezbollah, susținută de Iran, scrie DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău