R. Moldova va supraveghea frontiera cu aeronave fără pilot, după model american

  • 24 Septembrie 2021 17:12
R. Moldova va supraveghea frontiera cu aeronave fără pilot, după model american

Începând cu anul viitor, polițiștii de frontieră din Republica Moldova vor aplica sisteme inteligente de supraveghere a frontierei de stat cu aeronave fără pilot la bord. Proiectul va fi implementat în cooperare cu Biroul justiție penală și aplicare a legii din cadrul Ambasadei SUA în R. Moldova, transmite infoprut.ro.

Potrivit sursei citate, o întâlnire de lucru dintre cele două instituții a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în cadrul căreia șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a mulțumit pentru sprijinul consistent oferit de-a lungul anilor de către Ambasada SUA în Republica Moldova.

„În prezent are loc o evaluare a tuturor donațiilor de echipamente din cadrul proiectelor de asistență, în vederea identificării cazurilor în care tehnica nu este utilizată conform destinației. Despre rezultatele acestor evaluări vom comunica ulterior, deoarece ne dorim ca în continuare conlucrarea noastră să se bazeze pe corectitudine și transparență”, a declarat acesta, potrivit unui comunicat de presă.

Printre subiectele de discuție s-au aflat prioritățile instituției, cum ar fi:  consolidarea resurselor umane, modernizarea Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, dezvoltarea infrastructurii și aplicarea sistemelor inteligente de supraveghere a frontierei de stat cu aeronave fără pilot la bord. Pentru implementarea ultimului obiectiv, în bugetul instituției sunt surse, astfel că începând cu anul viitor polițiștii de frontieră să folosească și acest tip de tehnică în securitatea frontierei Republicii Moldova.

La final, partenerilor americani le-au fost prezentate noile modele ale mașinilor de serviciu, oferite în cadrul unui proiect, dar și Nivele de altă dată, unele fiind folosite încă la supravegherea frontierei. Acestea au fost primele automobile de care a beneficiat autoritatea de frontieră în cadrul proiectului de asistență din partea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău