R. Moldova și România vor extinde cooperarea în domeniul turismului

  • 11 Mai 2018 19:35
R. Moldova și România vor extinde cooperarea în domeniul turismului

R. Moldova și România vor extinde colaborarea în domeniul turismului și vor lansa mai multe trasee turistice comune. Procesul de implementare este discutat în perioada 10-12 mai, la București, de către Stanislav Rusu, director general al Agenției Turismului, și Bogdan Gheorghe Trif, ministrul Turismului din România, transmite MOLDPRES.

În cadrul vizitei șefului Agenției Turismului în România a fost format un grup de lucru în vederea implementării traseelor turistice: "Ruta Vinului”, "Ruta Cetăților” și "Ruta Mănăstirilor”. Totodată, a fost dat startul rutelor comune și anunțate proiectele care urmează a fi realizate până la sfârșitul anului 2018.

Este vorba de ruta „Ștefan cel Mare și Sfânt” și deschiderea Birourilor de promovare turistică a României la Chișinău și a Republicii Moldova la București. Ruta „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi finanțată din bugetul Ministerului Turismului din România și va include cetățile și hrubele din perioada marelui Domnitor.

Proiectul "Ruta Vinului” va fi primul proiect realizat și implementat în comun cu partea română, destinat în special turiștilor din Asia, America de Nord și de Sud.

Acest proiect este realizat în contextul deținerii de către R. Moldova a titlului de "Capitală Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”.

„Ruta Vinului” va fi inclusă în "Drumul Vinului European”, proiect ce urmează să fie propus Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU. Acesta poate ajunge un proiect relevant de valoare mondială, la fel cum este și “Ruta Mătăsii”, a menționat Stanislav Rusu, director general al Agenției Turismului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău