R. Moldova și România vor avea echipe comune de poliție în zona de frontieră

  • 24 Decembrie 2020 15:15
R. Moldova și România vor avea echipe comune de poliție în zona de frontieră

Inspectoratul General al Poliției din R. Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, a organizat la Chișinău, în format online, conferința de deschidere a proiectului „Dezvoltarea unui concept de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova – România”, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, notează TVR Moldova.

Inspectoratul național de securitate publică al Inspectoratului General al Poliției din Chișinău, care este lider de proiect, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, are ca obiectiv de a crea echipe comune de patrule de poliție în zona de frontieră moldo-română, care pe de o parte vor asigura creșterea prezenței poliției pe drumurile care leagă zona de frontieră și zonele de recreere, iar pe de altă parte, creșterea activității proactive în prevenirea contravențiilor și accidentelor de circulație rutieră, precum și a altor tipuri de infracțiuni cu impact transfrontalier.

Contractul de grant a fost semnat pe 2 noiembrie 2020, iar perioada de implementare a proiectului este 18 luni și se va finisa la 01 mai 2021.

Valoarea totală a proiectului este de 330.000 euro, partenerii de proiect beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 90% (297000 euro) din partea Uniunii Europene și contribuie cu 10% (33000euro) din buget la implementarea proiectului, astfel suma nerambursabilă din cadrul Proiectului, destinată activităților Inspectoratului național de securitate publică este de 195020 euro, iar pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui -134980 euro.

La conferința de lansare a participat conducerea de vârf din ambele instituții, echipele de proiect, reprezentanți ai Poliției din aria de desfășurare a proiectului din ambele state, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai societății civile, parteneri strategici și mass-media.

Sursa: TVR MOLODVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău