R. Moldova a ratat șansa de a se califica la Euro 2024. Naționala de fotbal, învinsă de Cehia

  • 21 Noiembrie 2023 07:58
R. Moldova a ratat șansa de a se califica la Euro 2024. Naționala de fotbal, învinsă de Cehia

Naționala de fotbal a R. Moldova a fost învinsă ieri, 20 noiembrie, de naționala Cehiei, într-un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal din Germania din vara anului 2024. R. Moldova avea doar opțiunea victoriei în partida din această seară pentru a reuși, în premieră, calificarea la un turneu final al sportului rege, relatează TVR Moldova.

Meciul dintre Cehia și R. Moldova disputat pe stadionul Andruv din Olomouc s-a încheiat cu scorul de 3:0 în favoarea cehilor, care obțin astfel calificarea la Euro 2024 de pe poziția a doua în grupă.

Primul gol a fost marcat de fotbalistul ceh David Doudera în minutul 14, după o pasă decisivă a lui Tomas Chory. În repriza secundă, după 72 de minute de joc, Chory reușește să marcheze al doilea gol pentru echipa gazdă. Autorul ultimului gol a fost Tomas Soucek în minutul 89.

Moldova a jucat în inferioritate numerică din minutul 55, când a fost eliminat Vladislav Baboglo.

Pentru R. Moldova, actualele preliminarii pentru Euro 2024 au fost cele mai prolifice din istorie. În grupa E a calificărilor pentru EURO 2024, naționala Moldovei a înregistrat un parcurs foarte bun, acumulând 10 puncte. A fost pentru prima dată în istorie când naționala Moldovei a luptat, până în ultimul meci, pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău