R. Moldova a ratat șansa de a se califica la Euro 2024. Naționala de fotbal, învinsă de Cehia

  • 21 Noiembrie 07:58
R. Moldova a ratat șansa de a se califica la Euro 2024. Naționala de fotbal, învinsă de Cehia

Naționala de fotbal a R. Moldova a fost învinsă ieri, 20 noiembrie, de naționala Cehiei, într-un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal din Germania din vara anului 2024. R. Moldova avea doar opțiunea victoriei în partida din această seară pentru a reuși, în premieră, calificarea la un turneu final al sportului rege, relatează TVR Moldova.

Meciul dintre Cehia și R. Moldova disputat pe stadionul Andruv din Olomouc s-a încheiat cu scorul de 3:0 în favoarea cehilor, care obțin astfel calificarea la Euro 2024 de pe poziția a doua în grupă.

Primul gol a fost marcat de fotbalistul ceh David Doudera în minutul 14, după o pasă decisivă a lui Tomas Chory. În repriza secundă, după 72 de minute de joc, Chory reușește să marcheze al doilea gol pentru echipa gazdă. Autorul ultimului gol a fost Tomas Soucek în minutul 89.

Moldova a jucat în inferioritate numerică din minutul 55, când a fost eliminat Vladislav Baboglo.

Pentru R. Moldova, actualele preliminarii pentru Euro 2024 au fost cele mai prolifice din istorie. În grupa E a calificărilor pentru EURO 2024, naționala Moldovei a înregistrat un parcurs foarte bun, acumulând 10 puncte. A fost pentru prima dată în istorie când naționala Moldovei a luptat, până în ultimul meci, pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău