Qantas a selectat avioanele Airbus pentru cele mai lungi zboruri din lume

  • 13 Decembrie 2019 18:50
Qantas a selectat avioanele Airbus pentru cele mai lungi zboruri din lume

Compania aeriană australiană Qantas Airways a selectat avioanele Airbus pentru a demara zborurile directe pe rutele Sydney - New York și Sydney -Londra, o decizie care constituie o nouă lovitură pentru producătorul american de avioane Boeing, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat de presă difuzat vineri, Qantas a informat că a ales modelul A350-1000 în defavoarea rivalului Boeing 777X și pregătește o comandă pentru cel puțin 12 aparate. Faptul că australienii de la Qantas au optat pentru avioanele A350-1000, care vor fi echipate cu rezervoare suplimentare de combustibil pentru a putea zbura timp de 21 de ore non-stop, consolidează poziția de lider a Airbus pe segmentul zborurilor pe distanțe foarte lungi, într-un moment în care Boeing trece printr-o criză provocată de prăbușirea avioanelor 737 MAX.

Primele zboruri non-stop Qantas pe rutele Sydney - New York și Sydney -Londra ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2023, însă sunt condiționate de ajungerea la un acord salarial cu piloții care vor trebui să își extindă programul de zbor până la aproximativ 23 de ore. O decizie finală cu privire la o comandă fermă va fi luată în luna martie.

Directorul general de la Qantas, Alan Joyce, a subliniat că transportatorul are "foarte multă încredere" în piața zborurilor non-stop între Sydney și New York sau Londra pe baza rezultatelor înregistrate după doi ani în care a oferit zboruri non-stop între Londra și Perth, un oraș din vestul Australiei, și a înregistrat o primă de 30% față de rivalii pentru locurile la clasa premium.

"A350 este un avion fantastic și contractul pe care îl negociem cu Airbus ne oferă cea mai bună combinație între termeni comerciali, eficiența de combustibil, costuri și experiența clienților", a spus Alan Joyce.

În prezent, compania aeriană Singapore Airlines oferă cel mai lung zbor din lume, o cursă de 19 ore între Singapore și New York, pentru care utilizează o versiune specială a modelului mai mic A350-900.

Airbus nu mai dezvăluie care sunt prețurile de listă pentru avioanele sale dar, pe baza listei de prețuri din 2018, comanda de la Qantas ar putea să se ridice la 4,4 miliarde de dolari, însă în mod normal constructorii de avioane acordă reduceri de prețuri pentru companiile aeriene care fac comenzi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău