Putin va rămâne încă patru ani la Kremlin (Surse Reuters). Președinția rusă încă nu confirmă

  • 06 Noiembrie 2023 15:39
Putin va rămâne încă patru ani la Kremlin (Surse Reuters). Președinția rusă încă nu confirmă

Reuters anunță, citând șase surse, că Vladimir Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale din martie, scrie defenseromania.ro.

Sursele, care au discutat cu Reuters sub condiția păstrării anonimatului din cauza sensibilității politicii de la Kremlin - spun că cercul de consilieri se pregătește acum pentru campanie și pentru alegerile lui Putin.

Este posibil ca Putin să-și facă publică decizia de a candida după o scenetă regizată - în care personalități, grupuri, organizații din societatea rusă să îi solicite președintelui să nu lase țara la greu și să mai candideze pentru încă un mandat.

Putin a împlinit 71 de ani pe 7 octombrie, dar vrea să mai candideze în 2024 pentru încă un mandat de președinte al Federației Ruse, anunță sursele Reuters, ceea ce înseamnă că va rămâne la putere până în 2030.

Alegerile sunt o formalitate pentru Putin, care are sprijinul statului, al presei de stat și nu are în față nicio disidență publică.

Sondajele de opinie - controlate total de structurile de putere rusești - arată că Putin se bucură de cote de aprobare de 80% în interiorul Rusiei

Putin, care a preluat funcția de la Boris Elțin - în ultima zi a anului 1999 - a ocupat deja funcția de președinte mai mult decât orice alt conducător rus de la Iosif Stalin, depășind chiar și mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Kremlinul spune că Putin nu a anunțat că va candida pentru un alt mandat

Președintele rus Vladimir Putin nu a făcut niciun anunț că va candida pentru un alt mandat și campania nu a fost încă anunțată, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Președintele nu a făcut nicio declarație” în acest sens, a spus Peksov, întrebat despre un raport Reuters conform căruia Putin a decis să candideze.

„Și campania nu a fost încă anunțată oficial”, a spus Peskov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău