Putin spune că s-a vaccinat cu Sputnik în februarie și se opune unei vaccinări obligatorii la scară națională

  • 30 Iunie 2021 14:34
Putin spune că s-a vaccinat cu Sputnik în februarie și se opune unei vaccinări obligatorii la scară națională

Președintele rus Vladimir Putin a dezvăluit în cele din urmă miercuri că s-a vaccinat cu serul autohton Sputnik V în februarie, când Kremlinul a făcut cunoscută imunizarea sa fără a dezvălui numele preparatului, relatează EFE, RIA Novosti, AFP și TASS, scrie AGERPRES.

"Am luat decizia de a mă vaccina cu Sputnik V. Trupele forțelor armate sunt vaccinate cu Sputnik, iar eu sunt comandantul suprem al armatei până la urmă", a declarat președintele rus în cadrul discuției anuale cu cetățenii, numită Linia directă.

Putin a spus că în momentul vaccinării sale în Rusia existau două vaccinuri în circulație: Sputnik V și EpiVacCorona.

"Ambele sunt bune", a afirmat liderul rus, spunând că înainte de a lua această decizie a discutat cu anturajul său.

Putin a reamintit, de asemenea, că una dintre fiicele sale este vaccinată de mai multe luni cu Sputnik V și nu a prezentat efecte adverse la preparat, cu excepția unei febre ușoare de o zi, așa cum a fost și în cazul său.

Cu această ocazie, șeful statului a lansat un apel către cetățenii Rusiei care ezită să se vaccineze împotriva COVID-19 să asculte de experți și nu zvonurile. "Au existat întotdeauna oameni care, în general, consideră că nu trebuie făcute vaccinuri, aceștia sunt numeroși (...) nu doar în țara noastră, ci și în străinatate", a spus el, dar "nu trebuie ascultați oamenii care nu înțeleg nimic din aceste lucruri, bazându-se pe zvonuri, ci experții", a spus președintele rus.

Referitor la campania de vaccinare în masă în țară, Putin a insistat asupra faptului că vaccinarea împotriva COVID-19 este benevolă, dar liderii regiunilor își pot stabili regulile în acest sens în funcție de situația epidemiologică din teren, așa cum au făcut-o deja zece dintre ei.

Putin a subliniat că, pentru a evita o carantină strictă, "unele regiuni introduc vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de cetățeni".

"Acțiunile colegilor din anumite regiuni au ca scop de a evita intrarea în izolare, când întreprinderi întregi se închid și oamenii rămân fără locuri de muncă și fără salarii", a spus el.

Înainte de începerea acestui dialog în direct, în care cetățenii întreabă, iar președintele rus răspunde, Centrul de relații cu publicul al Kremlinului, care s-a ocupat de pregătirea sesiunii, a primit mai mult de două milioane de întrebări din partea cetățenilor ruși.

Putin utilizează pentru a 18-a oară acest format pentru a răspunde la întrebările cetățenilor. El a vorbit cu rușii în direct de 13 ori ca șef al statului și de patru ori, între 2008 și 2012, ca prim-ministru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău