Putin și membrii Consiliului de Securitate au examinat legea reintegrării Donbasului

  • 21 Ianuarie 2018 01:27
Putin și membrii Consiliului de Securitate au examinat legea reintegrării Donbasului

Președintele rus, Vladimir Putin, și membrii permanenți ai Consiliului de Securitate au examinat legea reintegrării Donbasului, care ar putea avea efecte negative asupra perspectivelor reglementării conflictului intern ucrainean.

"În cadrul discuțiilor cu privire la situația din estul Ucrainei, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la legea reintegrării Donbasului, care ar putea avea efecte negative asupra perspectivelor reglementării conflictului intern ucrainean. S-a menționat în cadrul discuțiilor că această lege ar putea avea efecte negative asupra perspectivelor reglementării conflictului intern ucrainean", a preciazat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul unei declarații făcute reprezentanților presei de la Moscova. Potrivit afirmațiilor lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin: "În acest context a fost subliniată lipsa unor alternative pentru Acordurile de la Minsk și a dialogului în 'formatul Normandia'".

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a mai adăugat că Moscova nu agreează formularea folosită de autoritățile de la Kiev, potrivit cărora Federația Rusă este responsabilă de evenimentele din regiunea Donbas, întrucât Rusia nu este parte a conflictului, nefiind implicată în acest conflict. 

"Evident că nu!", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, răspunzând astfel la întrebarea 'dacă este dispusă Rusia să-și asume această responsabilitate'. "Rusia nu este de acord nici cu modul în care este pusă problema, întrucât contravine spiritului și conținutului Acordurilor de la Minsk", a explicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin. 
"Rusia nu este parte și nu este implicată în acest conflict, acest fapt este subliniat în Acordurile de la Minsk, care au semnătura președintelui ucrainean", Petro Poroșenko.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a dat asigurări că: "Rusia va respecta litera și spiritul Acordurilor de la Minsk, împreună cu restul țărilor garant - Franța și Germania". 

"Ne pronunțăm în continuare în favoarea implementării Acordurilor de la Minsk pentru a ajunge la reglementarea crizei ucrainene, dar regretăm faptul că asemenea măsuri, cum este adoptarea acestei legi, doar ne îndepărtează de obiectivul nostru final", a conchis Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin.

Sursa: Rador 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău