Putin: Rusia vrea să salveze oamenii din teritoriile ucrainene ocupate

  • 27 Septembrie 18:30
Putin: Rusia vrea să salveze oamenii din teritoriile ucrainene ocupate

Vladimir Putin spune că Rusia vrea „să salveze” oamenii din cele patru teritorii ucrainene ocupate, în ultima zi a voturilor de anexare denunțate ca fiind un simulacru de către liderii occidentali, relatează BBC.

Referendumuri discreditate au loc de mai multe zile în zonele ocupate ale țării. „Salvarea oamenilor din teritoriile în care are loc acest referendum… este în centrul atenției întregii noastre societăți și a întregii țări”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri televizate cu oficiali. Putin va anunța probabil în câteva zile anexarea oficială a regiunilor ocupate din Ucraina la Rusia, a declarat în această dimineață Ministerul britanic al Apărării.

La sfârșitul săptămânii trecute, Rusia a inițiat refrendumuri în patru regiuni ale Ucrainei - Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk - pentru desprinderea lor de Ucraina și alipirea la Rusia. Rezultatele referendumurilor ilegale sunt așteptate să fie anunțate marți. Kremlinul a amenințat în repetate rânduri că încercările Ucrainei de a recupera Donbasul, precum și regiunile Zaporojie și Herson dupa intrarea lor în componența Rusiei în urma referendumurilor, vor fi considerate atacuri împotriva Rusiei, în conformitate cu Constituția rusă, transmite digi24.ro.Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
4,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău