Putin refuză să participe la summitul G20. Cum cosmetizează Moscova frica liderului rus de a da ochii cu liderii mondiali

  • 11 Noiembrie 2022 15:34
Putin refuză să participe la summitul G20. Cum cosmetizează Moscova frica liderului rus de a da ochii cu liderii mondiali

Kremlinul a confirmat vineri, 11 noiembrie, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va participa la summitul G20 din Indonezia, care va avea loc săptămâna viitoare, relatează AFP.

”Decizia (n.r. - de a nu se duce la summitul G20) a fost luată personal de către șeful statului. Ea este legată de agenda sa și de necesitatea de a se afla în Rusia”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie ziare.com.

Vladimir Putin nu preconizează nici să se adreseze printr-un mesaj prin videoconferință participanților la summitul G20, a adăugat Peskov.

Potrivit Kremlinului, delagația Moscovei în Indonezia va fi condusă de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care urmează să participe în acest weekend și la un summit al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-est (ASEAN), în Cambodgia.

Anunțul a fost făcut după mai multe luni de incertitudini cu privire la participarea șefului statului rus la summitul șefilor de stat și guverne din G20, care va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, în Indonezia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău