Putin, Merkel și Macron au discutat despre vaccinuri, Navalnîi și Libia

  • 31 Martie 2021 09:17
Putin, Merkel și Macron au discutat despre vaccinuri, Navalnîi și Libia

Vladimir Putin, Angela Merkel și Emmanuel Macron au discutat marți despre cooperarea în ceea ce privește vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv cel rus, Sputnik V, situația lui Aleksei Navalnîi și Libia, a anunțat Palatul Elysee, scrie agenția France Presse.

În cursul unei videoconferințe, ei au evocat o posibilă cooperare în materie de vaccinuri, în funcție de progresul analizării vaccinului Sputnik V de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Angela Merkel și Emmanuel Macron i-au atras, de asemenea, "atenția președintelui Putin asupra situației opozantului rus Aleksei Navalnîi și asupra necesității respectării drepturilor sale, conform Convenției europene a drepturilor omului, și ca sănătatea lui să fie păstrată".

Cei doi lideri occidentali au reiterat cererea ca "Rusia să ia un angajament hotărât de a stabiliza încetarea focului în Ucraina" și au reclamat un "dialog incluziv" în Belarus.

În legătură cu Libia, cancelarul german și președintele francez și-au exprimat speranța că, împreună cu Rusia, "vor depune toate eforturile pentru a promova procesul de tranziție". Ei au solicitat, de asemenea, continuarea ajutorului transfrontalier pentru populația siriană.

În cele din urmă, ei au căzut de acord "să își coordoneze eforturile pentru ca dialogul să fie angajat, iar Iranul să revină cât mai repede posibil la respectarea obligațiilor sale în domeniul nuclear".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău