Putin lămurește „misterul” retragerii din primăvară a armatei ruse de la Kiev. Bunăvoința ipocrită ignorată de ucraineni

  • 20 Iulie 2022 16:24
Putin lămurește „misterul” retragerii din primăvară a armatei ruse de la Kiev. Bunăvoința ipocrită ignorată de ucraineni

În cadrul vizitei din Iran de ieri, 19 iulie, președintele Federației Ruse a susținut un briefing, unde a fost atins și subiectul războiului din Ucraina, scrie ziare.com.

Putin a spus că în primăvară armata rusă nu s-a retras de la Kiev, ci i s-a ordonat să se retragă pentru ca Ucraina să poată face pace cu Moscova.

Putin pretinde că în timpul discuțiilor de la Istanbul s-ar fi ajuns la niște acorduri care ar fi trebuit să aducă cele două țări mai aproape de pace, informează Komsomolskaya Pravda.

Potrivit acestuia, a rămas doar ratificarea acordurilor exprimate anterior de ambele părți, motiv pentru care Kremlinul ar fi ordonat armatei ruse să părăsească regiunea Kiev, pentru ca guvernul ucrainean să studieze în detaliu cererile exprimate de Moscova.

Șeful Federației Ruse dă asigurări că acordurile au fost aproape atinse și nu mai rămăsese decât să semneze actele de la Kiev și Moscova.

În același timp, Putin a uitat să menționeze jurnaliștilor ruși că „a doua armată a lumii” a suferit pierderi grele în bătălia de la Kiev și a fost nevoită să se retragă sub loviturile Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a nu fi înconjurată.

Putin a mai spus că rezultatul final al oricăror negocieri depinde de dorința unei părți sau alteia de a îndeplini toate condițiile necesare pentru atingerea păcii.

Tot la Teheran, Putin a anunțat poziția Federației Ruse cu privire la blocarea porturilor ucrainene. Potrivit acestuia, Kremlinul este gata să ofere un coridor pentru exportul de cereale ucrainene, dar, în același timp, Occidentul trebuie să ridice sancțiunile la exportul de cereale rusești.

Iranul a devenit prima țară străină (nu din fosta URSS) unde Putin a mers de la invazia în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău