Putin, fără opoziție la alegerile prezidențiale. CEC-ul din Rusia a încheiat înregistrarea candidaților

  • 11 Februarie 14:37
Putin, fără opoziție la alegerile prezidențiale. CEC-ul din Rusia a încheiat înregistrarea candidaților

Comisia Electorală Centrală din Rusia a încheiat procesul de înregistrare a candidaților la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna martie a acestui an, a anunțat sâmbătă agenția rusă TASS.

Astfel, doar patru candidați au rămas în cursa electorală, fiind vorba despre actualul președinte Vladimir Putin și alți trei candidați loiali Kremlinului.

Concret, pe lângă Putin (71 ani), pentru funcția de președinte vor candida Vladislav Davankov (39 ani) din partea partidului Noii Oameni, Leonid Sluțki (56 ani) din partea partidului ultranaționalist LDPR și Nikolai Haritonov (75 ani) din partea partidului comunist.

Amintim că, anterior, CEC-ul din Rusia a respins candidatura lui Boris Nadejdin, unicul candidat de opoziție la actualele alegeri prezidențiale.

Nimeni nu se așteaptă ca Nadejdin, în vârstă de 60 de ani, să câștige, chiar dacă i se va permite să participe la scrutin, având în vedere dominația și controlul îndelungat al lui Putin asupra statului rus.

Dar campania sa a captat atenția oamenilor datorită opoziției sale categorice față de ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială” în Ucraina.

Nadejdin spune că Putin a făcut o „greșeală fatală” prin lansarea acesteia și s-a angajat să pună capăt conflictului prin negocieri.

Kremlinul a spus că nu îl vede pe Nadejdin drept un rival serios al lui Putin, despre care spune că va câștiga alegerile pe baza unui sprijin popular copleșitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău