Principalul rival al lui Putin la prezidențiale a fost exclus din cursă. Nadejdin atacă decizia în instanță: „Nu renunț”

  • 08 Februarie 12:44
Principalul rival al lui Putin la prezidențiale a fost exclus din cursă. Nadejdin atacă decizia în instanță: „Nu renunț”

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Rusia a respins candidatura lui Boris Nadejdin, principalul rival al lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din luna martie, iar politicianul a anunțat joi că va ataca decizia în instanță, relatează Reuters.

CEC a transmis că a găsit probleme în semnăturile pe care Nadejdin și aliații săi le-au strâns în sprijinul candidaturii sale și că unele dintre acestea erau ale unor persoane decedate, scrie Digi24.

Nadejdin a declarat pe canalul său oficial Telegram că nu este de acord cu decizia CEC și că o va contesta la Curtea Supremă a Rusiei.

„Am strâns peste 200.000 de semnături în toată Rusia. Am desfășurat colectarea în mod deschis și onest - cozile de la sediul nostru și punctele de colectare au fost urmărite de întreaga lume", a spus Nadejdin. „Participarea la alegerile prezidențiale din 2024 este cea mai importantă decizie politică din viața mea. Nu renunț la intențiile mele”, a mai adăugat politicianul rus.

Nimeni nu se așteaptă ca Nadejdin, în vârstă de 60 de ani, să câștige, chiar dacă i se va permite să participe la scrutin, având în vedere dominația și controlul îndelungat al lui Putin asupra statului rus.

Dar campania sa a captat atenția oamenilor datorită opoziției sale categorice față de ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială” în Ucraina.

Nadejdin spune că Putin a făcut o „greșeală fatală” prin lansarea acesteia și s-a angajat să pună capăt conflictului prin negocieri.

Kremlinul a spus că nu îl vede pe Nadejdin drept un rival serios al lui Putin, despre care spune că va câștiga alegerile pe baza unui sprijin popular copleșitor.

Nadejdin, candidat din partea unui partid politic, trebuia să adune 100.000 de semnături în cel puțin 40 de regiuni pentru a candida la alegerile din 15-17 martie. În schimb, Putin, care a ales să candideze mai degrabă ca independent, are nevoie de 300.000 de semnături. El a strâns deja peste 3,5 milioane, potrivit susținătorilor săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău