Putin apelează la tacticile lui Stalin. Liderul de la Kremlin a reinstituit ordinul sovietic „Mama eroină”

  • 16 August 11:18
Putin apelează la tacticile lui Stalin. Liderul de la Kremlin a reinstituit ordinul sovietic „Mama eroină”

Vladimir Putin a semnat luni un decret prin care a introdus din nou în Rusia titlul de „Mamă eroină” pentru femeile care au născut și crescut zece sau mai mulți copii, recompensându-le cu suma de un milion de ruble, echivalentul a cicra 16.000 de euro, transmite agenția rusă de presă TASS.

„Stabilirea titlului de Mamă Eroină care va fi acordat unei femei ce este cetățean rus și care a dat naștere și a crescut 10 sau mai mulți copii care sunt cetățeni ai Federației Ruse”, se arată în documentul semnat de Vladimir Putin.  Pe lângă stimulentul în bani de un milion de ruble, echivalentul a circa 16.000 de euro, titlul va fi acordat împreună cu un certificat și cu medalia Ordinului Mama Eroină, care va fi realizată din aur și diamante, potrivit decretului prezidențial emis de Putin. Presa rusă mai scrie că liderul de la Kremlin a ordonat la jumătatea lunii iunie să se pregătească un proiect de decret pentru a reînvia titlul onorific de Mamă Eroină, o invenție din epoca sovietică, scrie digi24.ro.

Titlul onorific de „Mamă Eroină” a fost introdus prima dată în URSS în 1944, în timpul dictaturii lui Iosif Stalin, care își dorea o creștere accelerată a populației, după pierderile însemnate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ultima atribuire a titlului de „Mama eroină” în Uniunea Sovietică a avut loc în noiembrie 1991, cu puțin timp înainte de desființarea URSS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău