Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară în armata rusă

  • 31 Martie 2022 13:23
Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară în armata rusă

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret privind recrutarea, în perioada aprilie-iulie 2022, a cetățenilor Federației Ruse în cadrul serviciului militar obligatoriu și eliberarea cetățenilor care au efectuat deja serviciul militar obligatoriu, scrie Rador.

''Pentru a efectua de la 1 aprilie până la 15 iulie 2022, recrutarea cetățenilor Federației Ruse, cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, care nu sunt militari în rezervă și sunt obligați să efectueze serviciul militar obligatoriu, în conformitate cu legea federală, în jur de 134.500 de tineri vor fi înrolați'', se precizează într-un comunicat, care citează un decret prezidențial publicat joi pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Prin același decret, președintele a dispus eliberarea din serviciul militar a militarilor care au efectuat serviciul militar. Guvernul Federației Ruse, autoritățile executive și comisariatele au fost însărcinate să asigure implementarea măsurilor prevăzute de decretul prezidențial. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că perioada recrutării de primăvară 2022 în Federația Rusă va fi mai redusă, față de cea de anul trecut. În 2021, 134.650 de persoane au fost concovate pentru serviciul militar obligatoiu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău