Puterea militară rusească afișată la Moscova

  • 09 Decembrie 2014 06:46
Puterea militară rusească afișată la Moscova

Rusia a prezentat luni în centrul Moscovei sistemele sale mobile de apărare aeriană, subliniindu-și astfel puterea militară, pe fondul tensiunilor dintre Moscova și Occident legate de conflictul din estul Ucrainei.

Președintele rus, Vladimir, Putin, a declarat săptămâna trecută că Rusia are suficiente resurse și capabilități pentru a se proteja de ceea ce a numit ”inamici care intenționează să dezmembreze țara”.

Montate pe camioane, sistemele de rachete sol-aer S-400 Triumf și Pantsir-S1, precum și stațiile radar Kata au defilat la Moscova. Ministerul rus al apărării a precizat că defilarea militară a fost organizată pentru a marca 100 de ani de la instituirea forțelor militare aeriene ale Rusiei.

Occidentul și-a exprimat îngrijorările crescânde față de "încordarea mușchilor militari ai Rusiei", inclusiv prin intensificarea activităților aeriene în jurul Europei și suplimentarea forțelor sale din Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în luna martie.

Guvernul Ucrainei, NATO, Statele Unite și aliații au acuzat Rusia că trimite trupe și armament separatiștilor din estul Ucrainei, declanșând astfel cea mai gravă confruntare diplomatică dintre Moscova și Occident de la terminarea Războiului Rece.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău