VIDEO | Punctul de frontieră dintre Egipt și Gaza s-a deschis. Primele camioane cu ajutoare umanitare intră în fâșie

  • 21 Octombrie 2023 10:27
VIDEO | Punctul de frontieră dintre Egipt și Gaza s-a deschis. Primele camioane cu ajutoare umanitare intră în fâșie

Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza și Egipt s-a deschis și primele camioane cu ajutoare umanitare intră în fâșie, anunță Sky News.

Televiziunea egipteană prezintă imagini în direct cu camioanele cu ajutoare care intră în Gaza prin punctul de trecere Rafah. Convoiul include 20 de camioane care transportă medicamente, echipamente medicale și o cantitate limitată de alimente, a declarat biroul de presă al Hamas.

Măsura ar permite străinilor să părăsească Gaza, care se află sub tir israelian, scrie G4Media.

„Nu știm cât timp va rămâne deschis pentru ca cetățenii străini să părăsească Gaza”, a transmis Ambasada SUA în Egipt.

Ambasada a declarat că se așteaptă ca „multe persoane să încerce să traverseze”, iar cei care încearcă să intre în Egipt „trebuie să se aștepte la un mediu potențial haotic și dezordonat de ambele părți ale punctului de trecere”.

„Situația rămâne dinamică și fluidă, iar mediul de securitate este imprevizibil. Ar trebui să vă evaluați siguranța și securitatea personală înainte de a alege să vă îndreptați spre graniță sau să încercați să treceți”, a precizat ambasada.

Presa egipteană a relatat că, sâmbătă, au avut loc pregătiri pentru intrarea camioanelor cu ajutoare în Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah, în timp ce ambasada americană din Israel a declarat că a primit informații despre deschiderea punctului de trecere Rafah la ora locală 10.00.

Înainte de aceasta, corespondentul Al-Arabiya și Al-Hadath a sugerat că două camioane vor intra în Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah în următoarele ore. El a spus că în cele două camioane erau  provizii medicale, potrivit Al-Hadath.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
6
Wed
6
Arhivă Radio Chișinău