Punctele de vaccinare din Chișinău vor activa 7/7 zile

  • 25 August 2021 18:54
Punctele de vaccinare din Chișinău vor activa 7/7 zile

Punctele de vaccinare din municipiul Chișinău vor activa în regim de 7 zile din 7, inclusiv în zilele de sărbătoare și odihnă, cu program deplin, până la 1 octombrie. De asemenea, va fi asigurată deplasarea, la solicitare, a echipelor mobile de vaccinare în instituțiile de învățământ preuniversitar pentru vaccinarea angajaților din sistem. Prevederile se conțin în hotărârea de astăzi a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Totodată, Comisia menține obligația purtării  măștilor de protecție în toate spațiile închise, în transport, la evenimente publice cu aglomerații, chiar dacă sunt în spații deschise, la întrunirile cu caracter unic. Adunările în masă vor avea loc cu respectarea distanței fizice de minimum un metru. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

Este obligatorie dezinfecția și igienizarea mâinilor, cu asigurarea produselor și preparatelor biocide în toate întreprinderile, instituțiile și organizațiile de drept public și privat, inclusiv în centrele comerciale, magazine, instituții Horeca și alte structuri care prestează servicii publice.

Tot astăzi, Comisia a aprobat planul actualizat de răspuns și control la infecția cu coronavirus de tip nou (COVID-19) a sistemului de sănătate din municipiul Chișinău.

Comisia municipală solicită suportul Ministerului Afacerilor Interne ca, din 1 septembrie, să patruleze străzile pentru monitorizarea respectării regulilor de sănătate publică la stațiile de așteptare, în transportul public, centrelor comerciale sau piețe.

Cei care nu vor respecta decizia Comisiei sunt pasibili de răspundere inclusiv penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău