PUN: Numai prin Unire, vom atinge salarii și condiții de muncă la standarde europene

  • 07 Iunie 2021 10:06
PUN: Numai prin Unire, vom atinge salarii și condiții de muncă la standarde europene

Partidul Unității Naționale reafirmă că bunăstarea vine numai dinspre Vest, iar reunirea cu România și apartenența la UE aduc beneficii legate de piața forței de muncă, de nivelul salariilor și condițiilor de muncă, prin unificarea sistemului de salarizare și asistență socială cu România. Prin Unirea cu România, salariul minim va ajunge la 10 mii de lei moldovenești, anunță PUN, într-un comunicat de presă, transmite IPN.

Potrivit formațiunii, care participa la alegerile din 11 iulie, cetățenii Republicii Moldova au dreptul la salarii ca în România și în alte state ale UE. Retribuția lunară minimă în Republica Moldova este azi de două ori mai mică decât în România, iar salariul mediu e de trei ori mai mic decât în România, unde aceasta constituie aproximativ 23 de mii de lei moldovenești.

PUN menționează că salariile din Republica Moldova sunt asemănătoare cu cele din Belarus, Ucraina sau Rusia, iar puterea de cumpărare a cetățenilor noștri este cea mai mică dintre statele europene. „Aici ne-a adus politica falimentară a comuniștilor, socialiștilor și corupților care și-au făcut propriile afaceri fără să le pese cum trăiesc oamenii. Numai prin Unire, vom atinge salarii și condiții de muncă la standarde europene”, se arată în comunicatul PUN.

Membrii Partidului Unității Naționale își asumă angajamentul ca din Parlamentul Republicii Moldova să lupte pentru ca toți cetățenii să aibă un trai prosper, salarii și putere de cumpărare ca în statele europene, iar oamenii  să nu mai fie forțați să plece la muncă peste hotare.

Totodată, PUN solicită crearea unui fond de investiții comune cu România pentru businessul mic și mijlociu. „Mediul de afaceri trebuie ajutat de urgență prin investiții, să își revină după pandemie. Dezvoltarea mediului de afaceri înseamnă economie activă și puternică, dar și mai multe locuri de muncă aici, acasă”, se menționează în comunicatul PUN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău