PSRM vrea un nou acord cu blocul ACUM

  • 13 August 2019 16:08
PSRM vrea un nou acord cu blocul ACUM

Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a recomandat ca fracțiunea parlamentară PSRM să semneze un nou acord cu Blocul ACUM.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al formațiunii, Comitetul Executiv și-a motivat decizia prin faptul că "acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte".

De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate subiecte precum situația politică actuală din țară, programul calendaristic al alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, recomandări pentru viitorul Consiliu Republican al PSRM, precum și acțiunile fracțiunii parlamentare a PSRM pentru perioada următoare.

După cum a informat INFOTAG anterior, săptămâna trecută liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Vlad Batrîncea, insista pe semnarea neîntârziată a acordului politic cu blocul ACUM. Într-un mesaj pe rețelele de socializare, el a menționat că "în noul acord vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale Moldovei pentru a exclude situații care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare".

Deputatul și-a exprimat îngrijorarea referitor la faptul că, "în pofida acordurilor agreate între componentele coaliției de guvernământ, formată de către PSRM și blocul ACUM, și contrar caracterului cooperant al dialogului stabilit între Președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministru, în ultima perioadă se atestă o intensificare a mesajelor cu caracter geopolitic, care continuă practica politică speculativă de scindare a societății moldovenești".

Primul acord temporar între PSRM și blocul ACUM a fost semnat pe 8 iunie, când formațiunile au convenit să-și unească eforturile pentru a dezoligarhiza Moldova și au creat majoritatea parlamentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău