PSRM propune adoptarea propriei declarații privind politica externă. „Nu trebuie să fie limitată la un grup restrâns de parteneri, în funcție de interesele de moment ale unor partide”

  • 18 Februarie 2020 14:55
PSRM propune adoptarea propriei declarații privind politica externă. „Nu trebuie să fie limitată la un grup restrâns de parteneri, în funcție de interesele de moment ale unor partide”

PSRM a propus astăzi, 18 februarie, adoptarea în Parlament a unei declarații privind politica externă echilibrată. Se întâmplă după ce deputații Blocului ACUM și ai PD au anunțat despre intenția de a adopta declarația privind ireversibilitatea parcursului european al R.Moldova.

Socialitșii susțin că „a venit momentul ca toate partidele să-și asume erorile politice din trecut care au dus la divizarea țării pe false criterii geopolitice”. „Acesta este motivul pentru care propunem adoptarea în comun de către toate partidele parlamentare a acestei declarații privind direcția strategică de cooperare internațională a Republicii Moldova, avînd la bază interesele tuturor cetățenilor țării. (...) Politica externă echilibrată în interesele cetățenilor pentru Moldova trebuie să devină un proiect strategic național, care să aibă la bază interesele fiecărui cetățean, nu interesele politice ale unor partide. (...) În același timp, agenda politicii externe a Republicii Moldova nu trebuie să mai impună false bariere geopolitice, prin care colaborarea noastră internațională să fie limitată la un grup restrâns de parteneri, în funcție de interesele de moment ale unor partide”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, a publicat declarația privind ireversibilitatea parcursului european al R.Moldova. Potrivit textului documentului, autorii se arată, printre altele, îngrijorați de alinierea R. Moldova la structurile Uniunii Economice Euasiatice, fără acordul Parlamentului, și inițiativele de recunoaștere internațională a neutralității „care va constrânge dreptul suveran al R.Moldova de a alege propria politică externă”. Astfel, se „declară calea ireversibilă Integrării Europene a Republicii Moldova care rămâne, în continuare, obiectivul strategic de dezvoltare a țării.

CITIȚI ȘI: DOC | Mihai Popșoi a publicat declarația privind ireversibilitatea parcursului european al R.Moldova și spune că PD a evitat întâlnirile pentru a finaliza documentul. „Ieri noaptea am înțeles de ce”

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău