PSRM merge la Curtea Constituțională

  • 18 Ianuarie 2016 07:05
PSRM merge la Curtea Constituțională

Partidul Socialiștilor va contesta luni, 18 ianuarie, la Curtea Constituțională legitimitatea decretului președintelui Nicolae Timofti prin care Pavel Filip, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon, canditatura premierului trebuia prezentată la 14 ianuarie, și nu la 15 ianuarie, astfel încât termenul legal a fost depășit. „Trebuie să facem tot posibilul ca alianța să nu ajungă până la alegerea guvernului. Ceea ce fac ei acum este ilegal. Candidatura premierului trebuia să fie prezentată la 14 ianuarie, iar pe data de 15 ianuarie acest termen deja expirase. Dar acum trebuie să cerem doar un singur lucru – ca președintele să semneze decretul de dizolvare a parlamentului. Trebuie anunțate alegeri anticipate. Alte opțiuni nu există”, a spus Igor Dodon, citat de Ziarul Național.

Igor Dodon a mai declarat că deputații socialiști nu vor participa la ședința Parlamentului în cadrul căreia va fi pusă la vot învestierea noului Guvern, dar vor protesta în fața clădirii Legislativului. Proteste au promis că vor organiza și liderii Platformei DA în ziua în care ar urma să fie cerut în Parlament votul pentru premierul propus de Partidul Democrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
5,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,57 m/s
Sun
5
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău