PS Antonie din cadrul Episcopiei de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română) a binecuvântat medicii veniți din România pentru a ajuta colegii în lupta cu COVID-19

  • 01 Mai 2020 16:47
PS Antonie din cadrul Episcopiei de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română) a binecuvântat medicii veniți din România pentru a ajuta colegii în lupta cu COVID-19

PS Antonie din cadrul Episcopiei de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română) a întâlnit și a binecuvântat medicii voluntari veniți din România la Bălți pentru a lupta cu infecția COVID-19

În această după-amiază, PS Antonie, Episcop de Bălți, la invitația Excelenței Sale, Domnului Petrișor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți, a făcut parte din grupul de oficiali care i-a întâlnit la Bălți pe medicii voluntari veniți din România la Bălți pentru a ajuta pe frații lor din Basarabia la tratarea bolnavilor de Covid-19. Medicii au fost conduși de la Chișinău la Bălți de domnul Serghei Rotari, directorul Spitalul Clinic din Bălți. Unii dintre medicii sosiți la Bălți au experiență de tratare a noului virus obținută în Italia, unde au lucrat, de asemenea, ca voluntari.

Ajunși în fața Primăriei din Bălți, medicii din România au fost întâmpinați de Excelența Sa, Domnului Petrișor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți, după care Excelența Sa l-a prezentat pe Episcopul Antonie, ca fiind ierarhul din nordul R. Moldova, care ține de Biserica Ortodoxă Română, Biserica neamului românesc.
PS Antonie le-a urat medicilor de peste Prut bun venit la Bălți, i-a binecuvântat pentru noua lor misiune și luptă pentru sănătatea fraților basarabeni, dăruindu-le câte o cruciuliță pectorală și rugând pe Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre să-i ocrotească și să-i ajute și în lucrarea lor jertfelnică de a salva vieți omenești.

De asemenea, Consulatul General al României la Cahul a salutat prezența cadrelor medicale din România sosite la Cahul în contextul sprijinirii eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19!

„Având în vedere pandemia cu care se confruntă întreg mapamondul, România a decis trimiterea unei echipe medicale de 52 de persoane și donarea unor echipamente medicale, medicamente și dispozitive medicale către colegii lor din R. Moldova. Dintre acestea, șapte medici și doi asistenți medicali vor lucra, pentru o perioadă de 15 zile, în cadrul Spitalului Raional Cahul. Sincere mulțumiri și recunoștință tuturor cadrelor medicale implicate în aceste zile, pe întreg mapamondul, în lupta cu pandemia COVID-19!”, se arată într-un comunicat al Consulatului.

 

În ziua de 30 aprilie 2020 în R. Moldova au sosit 42 de medici și asistenți medicali voluntari de peste Prut, pentru a li se alătura colegilor basarabeni și a oferi suport sistemului medical în lupta cu infecția Covid - 19, pe o durată de 15 zile.
Potrivit Ministerului Sănătății, medicii din România își vor desfășura activitatea în instituțiile medicale din R. Moldova, după cum urmează: Spitalul Clinic Republican (Chișinău) -10 medici, Institutul de Medicină Urgentă (Chișinău) – 15 medici, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”(Chișinău) – 5 medici, Spitalul Clinic din Bălți - 4 medici și Spitalul Clinic din Cahul – 8 medici.
Guvernul României a aprobat și oferirea unui lot de produse medicale, care va conține 500 mii măști, 50 mii combinezoane și un set de medicamente în valoare de cca 3,5 milioane euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău