Protestul transportatorilor | Președintele APPT: Noi facem business, noi acordăm servicii contra plată comanditarului / Șeful IGP: Nici un mijloc de transport nu a fost verificat fără motiv

  • 21 Martie 2023 13:42
Protestul transportatorilor | Președintele APPT: Noi facem business, noi acordăm servicii contra plată comanditarului / Șeful IGP: Nici un mijloc de transport nu a fost verificat fără motiv

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a protestat astăzi, 21 martie, în fața Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). APOTA invocă presupuse abuzuri comise de angajații INSP, îndreptate împotriva transportatorilor drept „răfuială pentru faptul că au intenționat sau au transportat protestatarii pe 12 martie, a.c.”, se transmite într-un comunicat de presă a asociației, transmite Radio Chișinău.

Președintele Asociației Patronale a Profesioniștilor din Transporturi, Anatol Munteanu, a spus că susține acest protest, și cel mai probabil urmează să sisteze activitatea rutelor prestabilite din Cimișlia către Chișinău pentru a preîntâmpina ceea ce el a numit comportamentul abuziv al inspectorilor INSP:

„Noi facem business, noi acordăm servicii contra plată comanditarului. Noi nu selectăm partidele politice, sau alte obiective. Noi facem business și alte obiective nu avem, și rog să ni se permită să activăm mai departe normal. Vreau să vă atenționez că poliția de fapt nu are nici competențe, nici atribuții, și nici instrumentarul necesar pentru a determina starea tehnică a mijloacelor de transport”, a spus Munteanu.

La rândul său, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a precizat că nici un mijloc de transport nu a fost verificat fără motiv:

„Să nu confundăm ruta regulată și ruta ocazională. La ruta regulată sunt verificate toate condițiile tehnice de deplasare sau alte aspecte de documentație înainte de aceasta. Atâta timp cât sunt atrase și autobuze din regiunea transnistreană care, conform legislației, au dreptul de a se deplasa doar pe rute regulate, nu au dreptul de a fi implicate în rute ocazionale”, a declarat șeful IGP în cadrul unei conferințe de presă.

Pe data de 12 martie a.c., poliția a oprit mai multe autoribuze și microbuze care transportau organizat participanți la protestul organizat de Mișcarea prntru Popor, formată în jurul Partidului Șor. Polițiștii au invocat multiple neregului din partea transporatatorilor, inclusiv de ordin tehnic, aplicând amenzi și, în unele cazuri, ridicând plăcuțile cu numerele de înmatriculare a vehiculelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău