Protestul comuniștilor, comentat de analiști

  • 25 Noiembrie 2013 14:50
Protestul comuniștilor, comentat de analiști

Partidul Comuniștilor va continua acțiunile de protest inițiate recent la delegația Uniunii Europene din Chișinău, a anunțat liderul comuniștilor Vladimir Voronin.

Analiștii politici au opinii împărțite despre protestul comunist de sâmbătă, dar consideră că revoluția de catifea a PCRM nu are nicio șasnă să fie realizată. 

Vladimir Voronin a criticat dur, în cadrul unui briefing, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv intenția autorităților de a parafa Acordul de asociere la summitul de la Vilnius. Potrivit liderului PCRM, la mitingul de sâmbătă au participat peste 50 de mii de oameni, iar acțiunile de acest gen vor continua, inclusiv cu acțiuni de protest în fața delegațiilor europene.

Analistul politic Cornel Ciurea consideră că acțiunea PCRM poate fi comparată cu cea de acum trei săptămâni, organizată de Coalițiia Pro-europeană. În același timp, el a afirmat că PCRM nu-și va realiza scopul de a provoca alegeri anticipate, dar această formațiune are capacități suficiente pentru a împiedica planurile actualei guvernări.

Pe de altă parte, analistul politic Anatol Țăranu califică mitingul comuniștilor de sâmbătă drept un eșec total, din cauza numărului mic de oameni prezenți la acțiune. De asemenea, el este de părere că Partidul Comuniștilor nu va reuși să obțină nimic din ce și-a propus pin intermediul revoluției de catifea.

Amintim că PCRM a anunțat organizarea unei așa-zise revoluții de catifea în această toamnă. Potrivit poliției, la mitingul de sâmbătă au participat mai puțin de 7 mii de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău