Protestul „Amiaza împotriva lui Putin”, și la Chișinău

  • 17 Martie 13:44
Protestul „Amiaza împotriva lui Putin”, și la Chișinău

La scrutinul prezidențial din Rusia, care durează între 15-17 martie 2024, opoziția rusă a organizat un protest împotriva președintelui în exercițiu Vladimir Putin, denumit „Amiaza împotriva lui Putin”, cerându-le alegătorilor să se prezinte la secțiile de vot la amiază și să voteze în așa fel încât să îngreuneze activitatea autorităților. Apelului i s-a dat curs și la Chișinău.

Autoritățile de la Chișinău au decis să deschidă o singură secție de votare în Moldova – în incinta sediului Ambasadei Rusiei din capitală. Zeci de oameni au dat curs apelului și s-au adunat, la ora 12:00, cu drapele anti-război, pentru a participa la acțiunea „Amiaza contra lui Putin”. 

Zeci de ruși au venit astăzi la Ambasada Federației Ruse pentru a-și alege viitorul președintele. Între ei sunt, însă, și cei care participă la acțiunea „Amiaza împotriva lui Putin”. În timp ce unii oameni spun că au venit la ambasadă pentru a-și exprima dezacordul față de politicile promovate de Putin, alții spun că au venit să voteze pentru o „Rusie puternică”.

„Am decis să particip la acțiune pentru a vota împotriva lui Putin”.

„Vreau să arăt că sunt împotriva lui Putin, a războiului. Alegerile sunt fără alegere. Înțeleg că vor desena rezultatele. Să vadă cei de la ambasadă că sunt oameni care sunt împotrivă”

„Sunt cetățean al Rusiei. Am venit în Moldova din cauza politicii lui Putin. (…) Până la moartea lui Putin, nu voi pune piciorul în Federația Rusă” – au declarat oamenii pentru News Maker

Protestul „Amiaza împotriva lui Putin”, și la Chișinău

Protestul „Amiaza împotriva lui Putin”, și la Chișinău

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău