Protestele „Vestelor Galbene” | Mai mulți jurnaliști au fost răniți în timpul manifestațiilor din Paris

  • 09 Decembrie 2018 12:11
Protestele „Vestelor Galbene” | Mai mulți jurnaliști au fost răniți în timpul manifestațiilor din Paris

Mai mulți jurnaliști au fost maltratați, chiar răniți, în timpul protestelor „vestelor galbene” sâmbătă la Paris. Mulți dintre au fost ținta unor dispozitive de tip „flash-ball” potrivit informațiilor difuzate de presă sau de rețelele sociale, relatează AFP.

Doi fotoreporteri de la cotidianul Le Parisien au fost atinși de tiruri ale lansatoarelor ''flash-ball'' pe Champs-Elysees, unul la gât, celălalt la genunchi, a relatat ziarul.

Un jurnalist al agenției de presă audio A2PRL a relatat, aducând drept dovadă o fotografie cu hematomul cu care s-a ales, că un polițist a tras în direcția lui cu același tip de lansator, în timp ce el avea la vedere legitimația sa de presă.

Alți reporteri au afirmat la rândul lor că au fost atacați de persoane turbulente sau de manifestanți sâmbătă în cursul mobilizării ''vestelor galbene'', care s-a soldat cu confruntări violente în mai multe locuri ale capitalei franceze.

Mai mulți jurnaliști s-au plâns de asemenea că echipamentele lor de protecție au fost confiscate de către forțele de ordine, expunându-i astfel unor riscuri de ordin fizic. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău