Protestele împotriva turismului de masă se radicalizează în Spania

  • 03 August 2017 22:39
Protestele împotriva turismului de masă se radicalizează în Spania

Tineri radicali au desfășurat în ultimele zile o campanie împotriva turismului de masă în Spania în regiunea Catalonia și Insulele Baleare, fiind înregistrate și acțiuni violente în orașele Barcelona și Palma de Mallorca, informează joi agenția EFE.

Până în prezent localnici și politicieni s-au plâns de presiunea turistică în creștere în unele regiuni spaniole. Dar în ultimele zile aceste proteste au degenerat și în incidente, cum a fost cel petrecut în apropierea stadionului echipei de fotbal FC Barcelona, unde mai mulți tineri mascați au atacat un autocar turistic. Ei au înțepat un cauciuc al vehiculului și au scris pe autocar: "turismul ne ucide cartierele", scrie Agerpres.

Atacul a fost revendicat de gruparea de stânga autointitulată "Arran", care a sabotat și bicicletele turistice disponibile pentru închiriere tot la Barcelona.

Aceeași grupare a tinerilor anticapitaliști a difuzat marți pe Twitter un filmuleț cu un protest împotriva turismului de masă care "distruge" insula Mallorca și aduce acolo lucrătorii "sărăciei". Protestul a avut loc în fața portului din Palma de Mallorca, iar participanții la această acțiune au aruncat confeti înspre clienții unui restaurant. 
Autoritățile locale din Barcelona au formulat plângeri penale împotriva celor care au provocat incidentele. Aceștia din urmă susțin însă că au dorit doar să desfășoare o acțiune simbolică pentru a atrage atenția împotriva turismului "distrugător".

Și mai la nord, în Țara Bascilor, tinerii din partidul de stânga independentist 'Sortu' au convocat pentru 17 august o manifestație împotriva turismului de masă.

În Spania au sosit anul trecut 75,6 milioane de turiști străini, regiunile cele mai vizitate fiind Catalonia (18 milioane), Insulele Canare (13,3 milioane) și Insulele Baleare (13 milioane).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău