Proteste violente în Venezuela după realegerea președintelui Nicolas Maduro. O persoană a fost ucisă la manifestații

  • 30 Iulie 09:33
Proteste violente în Venezuela după realegerea președintelui Nicolas Maduro. O persoană a fost ucisă la manifestații

O persoană a fost ucisă în manifestațiile care au izbucnit luni în Venezuela după realegerea contestată a președintelui Nicolas Maduro, a anunțat ONG-ul Foro Penal, specializat în apărarea deținuților politici, relatează AFP.

"Cel puțin o persoană a fost ucisă în (statul) Yaracuy (nord-vest) și 46 de persoane sunt reținute" în urma evenimentelor postelectorale, a scris Alfredo Romero, directorul organizației, pe rețeaua de socializare X, scrie Agerpres.

Forțele de ordine au folosit luni gaze lacrimogene în Caracas pentru a dispersa manifestanții care protestau împotriva realegerii lui Nicolas Maduro la președinția Venezuelei.

Opoziția pretinde că scrutinul a fost câștigat de candidatul ei, Edmundo Gonzalez, cu 70% din voturi, în timp ce Consiliul electoral național anunțase 51% pentru Nicolas Maduro.

Nicolas Maduro a promis "pace, stabilitate și dreptate" într-un discurs susținut în cursul nopții de duminică spre luni, imediat după ce s-a anunțat că a fost reales pentru un al treilea mandat ca președinte al Venezuelei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău