Proteste la Moscova | Poliția a arestat-o pe soția lui Aleksei Navalnîi

  • 23 Ianuarie 2021 15:00
Proteste la Moscova | Poliția a arestat-o pe soția lui Aleksei Navalnîi

Poliția rusă a reținut-o sâmbătă pe Iulia Navalnîia - soția principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, aflat în detenție - la un protest care are loc la Moscova, după cum a anunțat chiar ea pe contul ei de Instagram, dintr-o dubă a poliției, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit agenției de presă britanice, care citează organizația neguvernamentală OVD-Info, ce ține evidența numărului de arestări la proteste, poliția rusă a reținut 863 de persoane la mitingurile pro-Navalnîi din întreaga Rusie.

Navalnîi le-a cerut susținătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga țară. El a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul pașapoartelor de pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

Disidentul rus se află acum în arest preventiv, în așteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autoritățile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condițiilor de eliberare condiționată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău