Proteste la Kiev: Cel puțin 17 manifestanți, împușcați de lunetiști

  • 20 Februarie 2014 12:16
Proteste la Kiev: Cel puțin 17 manifestanți, împușcați de lunetiști

Cel puțin 17 manifestanți au murit joi, 20 februarie, la Kiev după reluarea confruntărilor între protestatari și forțele de ordine, relatează presa ucraineană și cea internațională.

Manifestanții ar fi fost împușcați de către lunetiști  din poliție.
 
Confruntările între manifestanți și forțele de ordine au fost reluate în această dimineață, după o noapte relativ calmă.
 
Potrivit presei ucrainene, protestatarii au reușit să recucerească integral Piața Independenței și o parte din străzile adiacente. Mediile de la Kiev precizează că au loc schimburi de focuri între manifestanți și poliție. 
 
Președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, și liderii celor trei partide parlamentare de opoziție din Ucraina a anunțat aseară un 'armistițiu' și reluarea negocierilor, armistițiu încălcat astăzi dimineață.

Reluarea violențelor are loc pe fundalul vizitei la Kiev a miniștrilor de externedin Franța, Germania și Polonia, care au sosit  în această dimineața în capitala ucraineană, în încercarea de a convinge puterea și opoziția să găsească o soluție la criza din țară.

La Kiev este așteptat și  și vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin. Vizita celor trei miniștri de externe în capitala ucraineană intervine înainte de reuniunea de astăzi  de la Bruxelles a șefilor diplomațiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care urmează să discute problema instituirii de sancțiuni financiare și restricții de călătorie față de oficialii ucraineni considerați responsabili pentru actele de violență de la Kiev.

Marți, în violențele de la Kiev, au murit cel puțin 28 de persoane și alte câteva sute au fost rănite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău