Proteste în Rusia: peste 1.000 de persoane arestate, arestări violente și ciocniri între poliție și manifestanți

  • 23 Ianuarie 2021 17:25
Proteste în Rusia: peste 1.000 de persoane arestate, arestări violente și ciocniri între poliție și manifestanți

Peste o mie de persoane au fost arestate de forțele de ordine sâmbătă în Rusia în cursul manifestațiilor în favoarea opozantului Aleksei Navalnâi, potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în monitorizarea manifestațiilor în această țară, relatează AFP, Reuters și dpa, citate de Agerpres.

În mulțimea estimată la 10.000 de persoane de AFP și 40.000 de oameni de Reuters adunată în centrul Moscovei, jurnaliștii au asistat la arestări violente și la ciocniri între poliție și manifestanți.

Iulia Navalnîia, soția opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunțat că a fost reținută de poliție în capitală în timpul manifestației.

În centrul Moscovei, forțele antirevoltă au arestat circa 300 de persoane, a anunțat OVD Info, care a contabilizat cel puțin 1.090 de arestări în Rusia, potrivit unui bilanț difuzat în jurul orei 14.00 GMT.

În cursul după-amiezii, poliția moscovită a urmărit și i-a lovit cu bastoane pe manifestanți, care aruncau în ei cu bulgări de zăpadă.

Un corespondent al AFP a văzut un bărbat cu chipul însângerat.

La Sankt Petersburg s-a adunat o mulțime de circa 10.000 de persoane, potrivit France Presse, iar aici s-au produs 162 de arestări, conform OVD-Info.

Protestele au loc cu câteva luni înainte de alegerile legislative prevăzute să aibă loc în toamnă, pe fondul căderii de popularitate a partidului la putere Rusia unită. Ele sunt și manifestațiile cele mai ample de la cea organizată de Navalnîi în vara lui 2019 la Moscova, pe marginea alegerilor locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău