Protest oficial rus adresat Japoniei

  • 04 Iulie 2019 17:44
 Protest oficial rus adresat Japoniei

Ministerul de Externe al Rusiei a trimis Japoniei o notă de protest ca urmare a numirii sudului Kurilelor drept teritoriu nipon în materialele pregătite pentru summitul G20 de la Osaka, a anunțat, joi, în timpul unui briefing la Moscova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova.

"La 2 iulie, MAE rus a înmânat unui diplomat al Ambasadei Japoniei în Rusia o notă de protest ca urmare a folosirii de către partea niponă a unor materiale cu ocazia summitului G20, inclusiv audio-vizuale, în care sudul Insulelor Kurile, care aparține Rusiei, era numit teritoriu al Japoniei.

În nota de protest, este subliniată încălcarea de către partea niponă a funcțiilor de președinte al G20 cu scopul promovării revendicărilor teritoriale neîntemeiate la adresa țării noastre" - a declarat Zaharova.

Potrivit afirmațiilor sale, astfel de acțiuni ale părții nipone contravin "intențiilor declarate, în repetate rânduri, de primul-ministru al Japoniei, Shinzo Abe, de a se abține de la pași care ar putea dăuna poziției politice a celeilalte părți și care ar afecta negativ atmosfera relațiilor ruso-nipone". 

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău