Protest la Piața Centrală. Oamenii cer redeschiderea piețelor

  • 16 Mai 2020 12:40
Protest la Piața Centrală. Oamenii cer redeschiderea piețelor

Mai mulți comercianți care activează la Piața Centrală din Chișinău au organizat, sâmbătă dimineață, un nou protest. Oamenii au cerut deschiderea piețelor, ca să muncească pentru a-și câștiga existența.

Ruslan Verbițchi, organizatorul protestului, consideră că vânzătorii din piețe sunt discriminați în condițiile în care magazinele, care sunt spații închise, sunt lăsate să lucreze.  El a mai spus că nu toți deținătorii de patentă au primit îndemnizația unică de la stat, dar și cei care au primit-o nu pot să trăiască cu 2775 pe de lei.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesajul: „Voi aveți salarii, noi murim de foame!”.

Înainte de începerea protestului, participanții s-au înregistrat pe o listă. Inițial la manifestație s-au adunat peste 80 de persoane, dar au fost rugate să rămână doar 50. Ceilalți au fost rugați să plece pentru a nu încălca prevederea care interzice adunarea la întruniri în grupuri mai mari de 50 de oameni. Organizatorii le-au spus participanților să respecte distanța socială și să poarte măsuri de protecție.

Piețele din Chișinău s-au închis în luna martie, odată cu instituirea stării de urgență în țară. De la începutul aceste săptămâni, Comisia pentru Situații Excepționale a permis redeschiderea piețelor în alte localități decât Chișinău și Bălți. Comisia națională, extraordinară pentru sănătate publică, care a preluat atribuțiile CSE, a emis o dispoziției prin care piețele din Chișinău și Bălți vor rămâne închise până pe data de 31 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău