Protest inedit la Guvern | Colete pentru corupți, aduse de zeci de cetățeni nemulțumiți, inclusiv din diaspora (FOTO/VIDEO)

  • 05 August 2018 13:30
Protest inedit la Guvern | Colete pentru corupți, aduse de zeci de cetățeni nemulțumiți, inclusiv din diaspora (FOTO/VIDEO)

Un inedit protest antiguvernamental s-a desfășurat duminică, 5 august, la Chișinău. Zeci de moldoveni, inclusiv din diaspora, au adus în Piața Marii Adunări Naționale colete inscripționate cu mesaje adresate autorităților, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de situația din Republica Moldova.

Printre mesaje particiăanților sunt: „Vrem o țară mai normală”, „Există o singură alegere: cu oamenii onești sau hoții”, „Peste câteva luni vom scăpa de voi. Schimbarea nu poate fi oprită”.

„Sunt  colete pe care noi zi de zi le trimitem acasă, ca cei care au mai rămas aici. Cei din diasporă, care ați venit acasă în vacanță, veniți să protestăm și să-i susținem pe cei care au rămas acasă, pentru că fără noi, țara asta nu mai are viitor”, a menționat o protestatară.

„Eu am adus o foaie goală, care reprezintă lipsa drepturilor electorale pe care le mai are diaspora în Republica Moldova. Atât mai avem-o listă goală. Nu ne-au mai lăsat nimic. Am venit acasă doar să protestăm, doar să ne vedem rudele și vom pleca înapoi. De ce? Pentru că aceasta este țara pe care ne-au creat-o guvernanții noștri”, spune o participantă la acțiunea de protest.

„Am parcurs mii de km nu doar ca să-mi văd părinții, dar și să protestez împotriva acestei guvernări”, afirmă o altă protestatară.

Acțiunea, intitulată „Un colet pentru corupți” este organizată de comunitatea „Occupy Guguță” și membrii grupului „Adoptă un Vot” de pe Facebook, în fața Guvernului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
2,56 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:64 %
Vint:3,1 m/s
Sun
4 °C
Mon
5 °C
Tue
7 °C
Wed
5 °C
Thu
1 °C

Curs oficial BNM 07 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău